Κεϊκ ελληνικών τυριών με πιπεριά φλωρίνης

Κεϊκ ελληνικών τυριών με πιπεριά φλωρίνης

Υλικά

Για 12 άτομα

400 γρ. Flora Soft με βούτυρο

120 γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη

120 γρ. μανούρι τριμμένο

120 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο

120 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημένες (περίπου το 2/3 από ένα μικρό βάζο)

1 ½ κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 κ. σ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

300 ml γάλα 3,5%

490 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ

4 αυγά και 1 κρόκος αυγού

1 κ. γλ. κοφτό αλάτι

1 κ. σ. κοφτή ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ˚C. Τρίβουμε όλα τα τυριά και ψιλοκόβουμε την πιπεριά, το μαϊντανό και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε στο μίξερ 400 γρ. Flora Soft με βούτυρο και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το αλάτι, το πιπέρι τις πιπεριές, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το κρεμμύδι. Τα χτυπάμε όλα μαζί με το φτερό του μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα κι έπειτα σε δυνατή, έως ότου ομογενοποιηθούν και αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το μισό γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αλείφουμε με Flora Soft με βούτυρο τις φόρμες μας και τις αλευρώνουμε. Στη συνέχεια, τις τινάζουμε και τις γεμίζουμε με το μείγμα μας, λίγο πιο πάνω από τη μέση. Ψήνουμε στους 170 ˚C για 35-40’.

http://www.flora.com.gr/recipe/HMmF/keik-ellhnikwn-tyriwn-me-piperia-flwrinhs

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.