Κέικ πορτοκαλιού

Κέικ πορτοκαλιού

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 4 κουταλιές ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές μπράντι
  • ¾ πακέτου 250 γρ. ή 200 γρ. Βιτάμ
  • Φλούδα κομμένη σε κύβους και χυμό από ½ πορτοκάλι

 

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε το Βιτάμ έξω από το ψυγείο να μαλακώσει λίγο και το χτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα.
  2. Προσθέτουμε τμηματικά τη ζάχαρη και ύστερα τα αυγά, το μπράντι, το χυμό και το φλοιό του πορτοκαλιού, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα κοσκινίζοντάς τα πάνω από το μπολ. Ρίχνουμε και την καρυδόψιχα, αφήνοντας το μείγμα να χτυπηθεί για λίγα λεπτά ακόμη.
  4. Στη συνέχεια, άλειφουμε με Bιτάμ τη φόρμα του κέικ, την πασπαλίζουμε με αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα για το κέικ πορτοκαλιού.
  5. Βάζουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο και το ψήνουμε για μία ώρα περίπου.

Μόλις το κέικ κρυώσει, αν θέλουμε μπορούμε να το αλλείψουμε με μαρμελάδα ποστοκάλι.

Θερμοκρασία: 200 °C   Χρόνος Ψησίματος: 60′

https://www.vitam.gr/suntages/keik-portokali/

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.