Κέικ Σοκολάτας με Guinness

Κέικ Σοκολάτας με Guinness

Λίστα Συστατικών

Για το κέικ:

  • 250ml Guinness
  • 250γρ. Βιτάμ
  • 85γρ. κακάο σε σκόνη
  • 400γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 140ml ξινόγαλα
  • 280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. μπείκιν πάουντερ

Για τη διακόσμηση:

  • 55γρ. Βιτάμ
  • 300γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125γρ. τυρί κρέμα
  • Κακάο σε σκόνη για διακόσμηση (προαιρετικά)

Πώς να το φτιάξετε

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C
  2. Ρίχνουμε την γρuinness σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε το Βιτάμ και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αναμιγνύουμε το κακάο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε μαζί τα αυγά, το ξυνόγαλα, και τη βανίλια και μετά τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα.
  3. Τοποθετούμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με το μείγμα της κατσαρόλας μέχρι να το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ στην προετοιμασμένη φόρμα και ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμο, με ένα ξύλινο καλαμάκι (οδοντογλυφίδα), τρυπώντας το κέικ, αν βγει καθαρό σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα και μετά την τοποθετούμε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
  5. Για το γλάσο, τοποθετούμε τα υλικά του σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ελαφριά και αφράτα.
  6. Απλώνουμε το γλάσο στο κέικ και πασπαλίζουμε ελαφρά με τη σκόνη του κακάο.

Tip: Δεν επιθυμείτε μπύρα στο κέικ σας ή θέλετε να το κάνετε κατάλληλο για παιδιά; Μπορείτε να αντικαταστήσετε την Guinness με cola, και παραμένει ένα νόστιμο, ρευστό σοκολατένιο κέικ.

Θερμοκρασία 170 °C  Χρόνος Ψησίματος 45 min

Πηγή: https://www.vitam.gr/suntages/cakemequinness/

 

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.