Κέικ Σοκολάτας

Κέικ Σοκολάτας

Λίστα Συστατικών

Για τη ζύμη:

  • 4 μπάρες μαύρης σοκολάτας
  • 10 αυγά
  • 1/5 ποτήρια ζάχαρη
  • 375γρ Βιτάμ κλασικό

Για την επικάλυψη:

  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος 36%
  • 2 μπάρες μαύρης σοκολάτας
  • 1/5 ποτήρι λικέρ πορτοκάλι

Πώς να το φτιάξετε

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το Βιτάμ σε μπεν μαρί.
  2. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια αυγών. Ανακατεύουμε τους κρόκους με μισό ποτήρι ζάχαρη. Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα.
  3. Ανακατεύουμε τους κρόκους αυγών και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Στο τέλος, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Τοποθετούμε τη ζύμη σε φόρμα του κέικ καλυμμένη με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180 ° C.
  5. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα απαλό και παχύ μείγμα
  6. Ρίχνουμε το έτοιμο μείγμα πάνω από το ψημένο κέικ και το αφήνουμε να στερεοποιηθεί.

Θερμοκρασία 180 °C  Χρόνος Ψησίματος20′

Πηγή: https://www.vitam.gr/suntages/keik-sokolatas-2/

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.