Κέικ Σουφλέ σοκολάτας με επικάλυψη από γκανάζ σοκολάτας

Κέικ Σουφλέ σοκολάτας με επικάλυψη από γκανάζ σοκολάτας

Υλικά

Για την Ζύμη:

  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα από 50% έως 60% σε κακάο
  • 125γρ. ασπράδια αυγών
  • 90 γρ. κρόκοι αυγών
  • 70 γρ. ζάχαρη για όλες τις χρήσεις
  • 225 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
  • 25 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 κουτ. γλυκού εσάνς φρέσκιας βανίλιας ή 1 καψούλι βανίλιας
  • 30 γρ. κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι
  • 60 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο ή κορν φλάουρ
  • 30 γρ. Βιτάμ

Για την γκανάζ επικάλυψης:

  • 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη από 50% έως 60% σε κακάο
  • 40 γρ. Βιτάμ
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 30 γρ. γλυκόζη

Εκτέλεση

Για την ζύμη:

  1. Λιώνουμε την σοκολάτα μέσα σε μπεν μαρί (όταν λιώσει την αποσύρουμε και την κρατάμε σε χλιαρή θερμοκρασία ως 35°C).
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και όταν είναι έτοιμη την τοποθετούμε σε μπολ και την βάζουμε στο ψυγείο για λίγο.
  3. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί με 15 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να διογκωθούν.
  4. Μέσα στην λιωμένη σοκολάτα ρίχνουμε διαδοχικά το φρέσκο γάλα, την κρέμα γάλακτος, 25 γρ. ζάχαρη, την βανίλια και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης ελαφρά από κάτω προς τα επάνω με δεξιόστροφες διαδοχικές κινήσεις και συμπληρώνουμε με τους αφρατεμένους κρόκους αυγών με την ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τον ίδιο τρόπο.
  5. Στη συνέχεια βγάζουμε την μαρέγκα από το ψυγείο και μαζί με υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά με μια πλαστική σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε ελαφρά από κάτω προς τα επάνω με δεξιόστροφες διαδοχικές κινήσεις για να μην χάσει τον όγκο του μείγμα.
  6. Προσθέτουμε πασπαλιστά το αλεύρι και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο το ανακάτεμα, κατόπιν αλείφουμε τα ταψιά με το Βιτάμ και πασπαλίζουμε με 30 γρ. ζάχαρη. Τέλος αδειάζουμε την ζύμη του σουφλέ στα ταψιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.
  7. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά μετά από 1 ½ ώρα και προσθέτουμε από επάνω του την γκανάζ.

Εκτέλεση για την Γκανάζ:

  1. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και όταν λιώσει την αφήνουμε να πάρει μια χλιαρή θερμοκρασία ως 35- 40°C
  2. Κατόπιν προσθέτουμε την γλυκόζη και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει μέσα στην σοκολάτα, συμπληρώνουμε με την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ως γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Θερμοκρασία: 30′ °C Χρόνος Ψησίματος: 30′

https://www.vitam.gr/suntages/keik-soufle-sokolatas-me-epikalupsi-apo-gkanaz-sokolatas/

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.