Kις Λορέν Γαλοπούλας

Kις Λορέν Γαλοπούλας

Λίστα Συστατικών

  • 500 γρ. ψιλοκομμένη γαλοπούλα ψητή ή βραστή
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί ξηρό
  • 120 γρ. Βιτάμ Culinesse
  • 1 πιπεριά κόκκινη & 1 πράσινη
  • ψιλοκομμένη
  • ½ σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 4 μανιτάρια φρέσκα σε φέτες
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 200 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • 80 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι Για τη σάλτσα από φρούτα του δάσους
  • 1 λίτρο καυτό νερό
  • 300 γρ. μαρμελάδα άγρια φρούτα του δάσους
  • 2 κύβους σπιτικό ζωμό Knorr βοδινό
  • 3 κ. σ. κορν φλάουρ και 6 κ. σ. νερό
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • ½ φλ. τσαγιού Βιτάμ Culinesse

Πώς να το φτιάξετε

  1. Βιταμώνουμε ελαφρά ένα μέτριο ταψί για τάρτες. Τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας στο ταψί και το τρυπάμε με πιρούνι.
  2. Σε ένα τηγάνι σoτάρουμε με το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse την ψητή γαλοπούλα, τις πιπεριές, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια έως ότου μαραθούν και πάρουν χρώμα.
  3. Σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τα υλικά που σoτάραμε στο ταψί με τη σφολιάτα. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το μισό τριμμένο τυρί δυνατά έως ότου να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
  4. Προσθέτουμε το χυλό και ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά μαζί μέσα στο ταψί.
  5. Πουδράρουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 0C για 20-25 λεπτά περίπου.

Θερμοκρασία 180-190 °C        Χρόνος Ψησίματος20-25

Πηγή: http://www.vitam.gr/suntages/k-/

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.