Κις λοραίν με σπανάκι

Κις λοραίν με σπανάκι

Υλικά

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό σπανάκι χονδροκομμένο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • αλάτι
  • 1 φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse
  • 1 φλιτζάνι άνηθος
  • 750γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
  • 1 πακέτο σε κύβους Βιτάμ Soft
  • 5 αβγά (τους κρόκους)
  • νερό
  • πιπέρι
  • γραβιέρα
  • 2 κρεμμυδάκια

Εκτέλεση

  • Βάζετε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια να σωταρισθούν με το Βιτάμ Culinesse και προσθέτετε το σπανάκι για να σοταρισθεί επί 10 λεπτά.
  • Βάζετε το μείγμα σε μπολ, προσθέτετε τα αβγά χτυπημένα με το γάλα, τη φέτα και τη γραβιέρα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  • Ζυμώνετε το αλεύρι, το Βιτάμ, τους κρόκους και το νερό όσο πάρει, μέχρις ότου γίνει η ζύμη ομοιογενής. Την μαζεύετε σε μπάλα, την τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη και την βάζετε 1/2 ώρα στο ψυγείο.
  • Ανοίγετε την ζύμη σε φύλλο 1/2 εκ. και το στρώνετε σε ταψάκι στρογγυλό. Τρυπάτε την ζύμη με πιρούνι και την βάζετε 20’ στο ψυγείο. Βάζετε πάνω στη ζύμη το μείγμα με το σπανάκι και το ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο 30’ περίπου.

Χρόνος ψησίματος 30’

 

https://www.vitam.gr/suntages/kis-lorain-me-spanaki/

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.