Κόκορας κρασάτος με χονδρά μακαρόνια και καβουρδισμένη φέτα

Κόκορας κρασάτος με χονδρά μακαρόνια και καβουρδισμένη φέτα

Υλικά

Υλικά για 6-8 μερίδες

 

  • 1 κόκορας περίπου 3 1/2 κιλά κομμένος σε κομμάτια (ζητήστε από τον κρεοπώλη να το κάνει για εσάς)
  • 1 pummaro ψιλοκομμένο κλασσικό τοματάκι
  • 1/2 κουταλιά της σούπας Pummaro συμπυκνωμένο πελτέ τομάτας
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 600 γρ. Κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 1/2 ποτήρι του κρασιού κόκκινο ξηρό ή ημίγλυκο λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 200 ml Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 Knorr σπιτικός ζωμός κότας
  • Χυμός 1/2 πορτοκάλι
  • 300 γρ. Φέτα τριμμένη στον τρίφτη (στην πλευρά του χονδρού)
  • 50 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο παραδοσιακό Άλτις (για τα μακαρόνια)
  • 80 γρ. Σκληρό κεφαλοτύρι για το σαγανάκι κομμένο σε κύβους
  • Ανάλογο αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα κομμάτια από τον κόκορα, τον στραγγίζουμε και το αφήνουμε. Σε μία βαθιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε μέχρι να θερμανθεί καλά, παράλληλα αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κόκορα και τα αλευρώνουμε.
  • Τοποθετούμε τα αλευρωμένα κομμάτια στο καυτό ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τους, χαμηλώνουμε θερμοκρασία στο μισό και ρίχνουμε τα κομμένα κρεμμύδια, τον πελτέ, το χυμό από το πορτοκάλι και όλα τα μπαχαρικά. Όταν τα κρεμμύδια πάρουν χρώμα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον σπιτικό ζωμό κότας και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί μέσα στα υγρά από το κρασί. Όταν μειωθούν τα υγρά προσθέτουμε την ψιλοκομμένη τομάτα, συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο για να σκεπάσει τα κομμάτια, μειώνουμε ακόμα λίγο τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι τουλάχιστον για 1 ώρα και 30΄.
  • Ανά μισή ώρα ανοίγουμε το καπάκι και ελέγχουμε εάν έχει υγρά και κατά πόσο το κρέας του κόκορα είναι μαγειρεμένο μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Συμπληρώνουμε καυτό νερό εάν χρειάζεται. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος του κόκορα τρίβουμε τη φέτα, την τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί και την ψήνουμε στο γκριλ έως ότου πάρει χρώμα και καψαλιστεί. Όταν η φέτα είναι έτοιμη, τη βγάζουμε από το γκριλ και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Βράζουμε τα χονδρά μακαρόνια με λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε για πολύ λίγο στην άκρη.
  • Στο ίδιο σκεύος που βράσαμε τα μακαρόνια ρίχνουμε το ελαιόλαδο που έχουμε στην άκρη, το αφήνουμε να θερμανθεί καλά, ρίχνουμε μέσα σε αυτό τα κομμάτια από το σκληρό κεφαλοτύρι και τα αφήνουμε να σοταριστούν και να βγάλουν τη γεύση και το άρωμά τους. Κατόπιν ρίχνουμε τα σουρωμένα μακαρόνια και τα τσιγαρίζουμε ελαφρά.
  • Σερβίρουμε τον κόκορα σε πιάτο με τα χονδρά μακαρόνια, περιχύνουμε τη σάλτσα του από πάνω και πουδράρουμε με την καψαλισμένη φέτα.

 

Tips:

Μπορείτε να βάλετε όλα τα αρωματικά σε ένα πουγκί από τούλι και να το αφαιρέσετε πριν το σερβίρισμα.

http://www.altis.com.gr/recipe/309/kokoras-krasatos-me-hondra-makaronia-kai-kavourdismene-pheta

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.