Κοθρόπιτα

Κοθρόπιτα

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 2 τριμμένα κρεμμύδια
  • νερό
  • 1 κουταλάκι Knorr Aromat
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουταλιά Ζωμός κότας Knorr
  • 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1/2 κιλό ψιλοκομμένο καπνιστό ζαμπόν γαλοπούλας
  • 3 κουταλιές ξύδι
  • 1/2 φλιτζάνι λιωμένο Βιτάμ

 

Εκτέλεση

  1. Βάζετε 3 φλιτζάνια αλεύρι σε λεκάνη. Κάνετε μια λακούβα στη μέση, ρίχνετε 1/2 φλιτζάνι Βιτάμ λιωμένο, 3 κουταλιές ξύδι, 1 κουταλάκι αλάτι και 1 κουταλάκι aromat, 1/2 φλιτζάνι νερό ή όσο πάρει και τα ζυμώνετε μαζί με το αλεύρι ώσπου να έχετε σφιχτή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης. Τη μαζεύετε σε μπάλα, την τυλίγετε με τη μεμβράνη και την αφήνετε να μείνει 1/2 ώρα περίπου.
  2. Καθαρίζετε, πλένετε και ψιλοκόβετε το σπανάκι και το αφήνετε να στραγγίξει. Σωτάρετε τα κρεμμύδια με τη μισή ποσότητα του Βιτάμ, ρίχνετε το σπανάκι το σωτάρετε και αυτό και προσθέτετε το ζαμπόν γαλοπούλας, τον στιγμιαίο ζωμό κοτόπουλου Knorr, αλάτι, πιπέρι, άνηθο και τα τυριά. Ανακατεύετε.
  3. Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 ίσια κομμάτια. Ανοίγετε το κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό φύλλο και τοποθετείτε κατά μήκος το 1/4 της γέμισης. Τυλίγετε το κάθε φύλλο ρολό με την ένωση προς τα κάτω και το τοποθετείτε σε ταψί δίνοντας σχήμα σαλίγκαρου. Όταν τοποθετήσετε όλα τα ρολά στην πίτα, ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο Βιτάμ και ψήνετε την πίτα 1 ώρα περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.

Θερμοκρασία: 200 °C   Χρόνος Ψησίματος: 60′

https://www.vitam.gr/suntages/kothropita/

 

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.