Κοτόπουλο μπουκιές σε πίτες με αρωματικά και σάλτσα μπεαρνέζ

Κοτόπουλο μπουκιές σε πίτες με αρωματικά και σάλτσα μπεαρνέζ

Λίστα Συστατικών

  • 2 ολόκληρα στήθη από κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες χωρίς την πέτσα τους
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 4 αραβικές μέτριες πίτες
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κ.γ εστραγκόν ξερό ή 2-3 κλωναράκια φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ ξύδι
  • 1 κ.σ νερό
  • 3 κρόκοι αβγών
  • 200γρ Βιτάμ Soft σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ κόκκους πιπέρι

Πώς να το φτιάξετε

  1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει πολύ καλά.
  2. Βάζουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο μαζί με το μείγμα μπαχαρικών, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε το κοτόπουλο ανακατεύοντας συχνά από όλες τις πλευρές, φροντίζοντας να το κρατήσουμε ζουμερό. 5 λεπτά είναι αρκετά. Σβήνουμε με το λεμόνι, κρατάμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και ζεσταίνουμε στο τηγάνι τις αραβικές πίτες.
  3. Για τη σάλτσα, βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ξύδι, το μισό εστραγκόν, το νερό, το κρεμμύδι και το πιπέρι, μέχρι να μειωθεί το υγρό και να μας μείνουν 1-2 κουταλιές. Στραγγίζουμε το υγρό. Σε μπεν μαρί ανακατεύουμε το ξύδι με τους κρόκους των αβγών σε σύρμα. Σιγά-σιγά προσθέτουμε σε κομματάκια την μαργαρίνη ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι η σάλτσα μας να γίνει λεία και γυαλιστερή. Στο τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο εστραγκόν.
  4. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τις πίτες και τη σάλτσα σε μπολάκι.

Tips: Η σάλτσα μπεαρνέζ συνοδεύει ιδανικά ένα μοσχαρίσιο ή χοιρινό φιλέτο, σουβλάκι αλλά και πατατούλες βρασμένες στον ατμό.

Πηγή: https://www.vitam.gr/suntages/kotopoulo-mpoukies-se-pites-me-aromatika-kai-saltsa-mpearnez/

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.