Κοτόπουλο κοκκινιστό με ζυμαρικά

Κοτόπουλο κοκκινιστό με ζυμαρικά

Υλικά

Για 4-6 άτομα

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο στήθος (ψιλοκομμένα)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (τριμμένο στον τρίφτη)
  • 1 πιπεριά πράσινη (κομμένη σε κύβους)
  • 1 φλιτζάνι του καφέ Bιτάμ Culinesse
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο 
(τριμμένο)
  • 1 συσκευασία pummaro κλασικό
  • 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 500 γραμ. ζυμαρικά πένες
 (ή κάποιο άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
  • 1 φλιτζάνι του καφέ Bιτάμ Culinesse λιωμένο για τις πένες
  • κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
  • Αλάτι
 & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το Bιτάμ Culinesse σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Περιμένουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για λίγο όλα μαζί, μέχρι να μαλακώσουν. Διαλύουμε τον ντοματοπελτέ σε ένα ποτήρι νερό και τον ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το pummaro.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με τη σάλτσα του.
  4. Στο μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στην συσκευασία τους. Τις σουρώνουμε και τις περιχύνουμε με το λιωμένο & ζεστό Bιτάμ Culinesse.
  5. Σερβίρουμε τις πένες σε πιατέλα ή ατομικά πιάτα και από πάνω τους το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.
  6. Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί και έαν θέλουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.

Χρόνος Ψησίματος: 25-30 min

 

https://www.vitam.gr/suntages/kotopoulogemistomezumarika/

 

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.