Κοτόπουλο ρολό γεμιστό

Κοτόπουλο ρολό γεμιστό

Προετοιμασία 45′

Μαγείρεμα 50′

 

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 στήθη φιλέτο κοτόπουλο, 1½ έως 2 κιλά περίπου
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 4 μικρά μπαστουνάκια γραβιέρα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • Χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι Flora Soft με βούτυρο
  • Άκαυστο σπάγκο μαγειρικής
  • Ανάλογο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη

 

Ξεπλένουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και τα χτυπάμε με το σφυρί του κρέατος, για να λεπτύνουν και να πλατύνουν. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο, το πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το αλείφουμε από τη μέσα πλευρά με τη μουστάρδα. Από πάνω, απλώνουμε τις φέτες του ζαμπόν (2 σε κάθε στήθος) και τοποθετούμε τα μπαστουνάκια της γραβιέρας. Κλείνουμε κάθε στήθος σε ρολό και το δένουμε προσεκτικά με τον ειδικό άκαυστο σπάγκο. Ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα ρολά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Τα «σβήνουμε» με το κρασί και το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό. Μεταφέρουμε τα ρολά σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά περίπου, παρακολουθώντας το φαγητό και εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό. Βγάζουμε τα ρολά σε πιατέλα και αφαιρούμε το σπάγκο. Τα κόβουμε σε ροδέλες και τα σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά. Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με σαλάτα εποχής ή πατάτες φούρνου.

Πηγή: http://www.flora.com.gr/recipe/HMuFsg/kotopoylo-rolo-gemisto

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.