Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Υλικά

Για περίπου 40 κομμάτια:

  • 250 γρ. Flora με βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 600 γρ. αλεύρι
  • ½ κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1-2 κουτ. σούπας κονιάκ ή μπράντι
  • Για την επικάλυψη:
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. σούπας Flora

 

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το Flora με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε το αυγό και λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το γάντζο ή με τα χέρια μας.
  2. Αφήνουμε λίγο τη ζύμη μας σκεπασμένη με πετσέτα να ξεκουραστεί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200˚C. Πλάθουμε κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε, τους βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου. Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για την επικάλυψη:

Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα μαζί με το Flora και όταν αρχίσει να φουσκώνει, την αποσύρουμε και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Βουτάμε έναν-έναν τους κουραμπιέδες στη σοκολάτα και τους αφήνουμε σε σχάρα να στεγνώσουν.

http://www.flora.com.gr/recipe/Hs6JsA/koyrampiedes-me-sokolata

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.