Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες

Υλικά

  • 350 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κονιάκ ή τσίπουρο
  • 1 δόση βανίλια ½ κουτ. γλυκού
  • Baking powder 40 γρ.
  • Αμύγδαλο καβουρντισμένο

Για το ντεκόρ 

  • Ανθόνερο
  • Ζάχαρη άχνη

Οδηγίες Μαγειρέματος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Ανακατεύουμε στο μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το ποτό και τα αμύγδαλα μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη.

  1. Προσθέτουμε στο τέλος το ποτό και τα αμύγδαλα.
  2. Κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε δίνοντας το σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε στην λαμαρίνα με την λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  3. Μόλις τους βγάλουμε από τον φούρνο τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους ρίχνουμε σε ένα μπολ με άχνη ζάχαρη, αφήνοντάς τους για 10 λεπτά.

Πηγή: http://www.flora.com.gr/recipe/HMKOtQ/koyrampiedes

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.