Κρεατόσουπα με χειμωνιάτικα λαχανικά

Κρεατόσουπα με χειμωνιάτικα λαχανικά

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 30
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολος
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα η ποντίκι κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 6 λευκά μανιτάρια
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σελερυ ψιλοκομμένο
  • 200 γρ.Λαχανο άσπρο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ του τσαγιού κριθαράκι χονδρό
  • ½  φλιτζ του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Knorrσπιτικό ζωμό βοδινού
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανάλογο αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία καυτή κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο  και σοτάρουμε τα κομματάκια του κρέατος. Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα λαχανικά , ανακατεύοντάς μέχρι να ροδίσουν όλα ομοιόμορφα.
  2. Ρίχνουμε 8  φλιτζάνια του τσαγιού νερό, τον πέλτε, τον σπιτικό ζωμό βοδινού, το κριθαράκι, το πιπέρι και το αλάτι , και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα  μέχρι να μαλακώσουν το κρέας και το κριθαράκι.
  3. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε τρίβοντας από πάνω μαύρο πιπέρι.

Tip: Μπορείτε να προσθέσετε μέσα στη σούπα μικρά ντοματίνια τσέρι για περισσότερη γεύση και χρώμα

Πηγή: http://www.knorr.gr/recipe_info.php?catrec_id=11&rec_id=207

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.