Κρεατοσπανακόπιτα

Κρεατοσπανακόπιτα

Υλικά

Υλικά για 6-8 μερίδες:
Για τη ζύμη

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ποτήρι του νερού Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης (ΠΓΕ)
  • 1 ποτήρι  κρύο νερό
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού ή 2 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 ½  κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 2 κουτ. σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι του νερού Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης (ΠΓΕ)
  • Αλάτι και πιπέρι

Για το στόλισμα

  • Λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Αφού πλύνουμε καλά τα χορταρικά, τα ψιλοκόβουμε, τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης (ΠΓΕ).
  2. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια το κρέας, το πλένουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε με το υπόλοιπο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης (ΠΓΕ).
  3. Ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας. Στη συνέχεια, χωρίζουμε σε δύο μέρη τη ζύμη και ανοίγουμε δύο φύλλα (μπαλίτσες), αφού πρώτα την αφήσουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σκεπασμένη με ένα βαμβακερό πανί.
  4. Αφού λαδώσουμε το ταψί, απλώνουμε το ένα φύλλο.
  5. Από πάνω από το στρωμένο φύλλο απλώνουμε τα μισά χόρτα, κατόπιν τα κομμάτια από το κρέας και τέλος τα χόρτα που έχουν περισσέψει.
  6. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου με λίγο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης (ΠΓΕ), πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170 με 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

 

http://www.altis.com.gr/recipe/334/kreatospanakopita

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.