Κρεμμυδοκεφτεδάκια με δροσερό ντιπ

Κρεμμυδοκεφτεδάκια με δροσερό ντιπ

Χρόνος Μαγειρέματος: 35’
Μερίδες: 4-6

Υλικά

  • 600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από την «ελιά»
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι του νερού γάλα φρέσκο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • ¾ από ένα φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 φάκελο Κρεμμυδόσουπα Knorr

Υλικά για το ντιπ

  • 1 γιαούρτι 3,5% λιπαρά στραγγιστό
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • Αλάτι, πιπέρι ανάλογο

Εκτέλεση για τα κρεμμυδοκεφτεδάκια

  1. Σε μία λεκάνη ρίχνετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε καλά. Τα βάζετε στο ψυγείο για 40’.
  2. Στη συνέχεια, πλάθετε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι

Εκτέλεση για το ντιπ

  • Σε ένα μπολ ρίχνετε τα υλικά, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε στο ψυγείο για 20 λεπτά

Tip: Μπορείτε να βάλετε σε 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι το περιεχόμενο ενός φακέλου κρεμμυδόσουπας μαζί με λίγο ελαιόλαδο και να φτιάξετε ντιπ κρεμμυδιού για ψητές πατάτες στη χόβολη ή με αλουμινόχαρτο στο φούρνο.

Πηγή: http://www.knorr.gr/recipe_info.php?catrec_id=12&rec_id=155

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.