Κρέπες με χορταρικά

Κρέπες με χορταρικά

Λίστα Συστατικών

  • αλάτι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 1/2 φλιτζάνι Βιτάμ Culinesse
  • πιπέρι
  • 1/2 κιλό λάχανο
  • 1 κουταλιά πάπρικα
  • 12 φέτες γκούντα
  • 1/2 φλιτζάνι δυόσμος και άνηθος
  • 2 κολοκύθια
  • 3 καρότα
  • 12 κρέπες
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι Knorr Αromat

Πώς να το φτιάξετε

  1. Ζεσταίνετε σε τηγάνι το Βιτάμ και σωτάρετε το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια, τα καρότα, το λάχανο, τον άνηθο, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
  3. Προσθέτετε δύο φλυτζάνια νερό, και αφήνετε να βράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  4. Προσθέτετε την παρμεζάνα και με το μείγμα γεμίζετε τις κρέπες, βάζοντας από δύο κουταλιές γέμιση στην κάθε κρέπα.
  5. Τυλίγετε τις κρέπες σαν φλογέρες, και τις βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος. Σκεπάζετε τις κρέπες με το τυρί γκούντα και τις πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα.
  6. Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά της ώρας και σερβίρετε τις κρέπες ζεστές.

Παρασκευή Κρέπας

  • 3 κουταλιές της σούπας Βιτάμ
  • 150γρ αλεύρι
  • 150γρ γάλα
  • 3 αβγά
  • αλάτι–πιπέρι

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στον χυλό 1 κουταλιά στιγμιαίο ζωμό λαχανικών.

Αναμιγνύετε το αλεύρι με το γάλα και τα αβγά. Χτυπάτε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και αλατοπιπερώνετε. Βάζετε τον χυλό να μείνει τουλάχιστον 1/2 με 1 ώρα στο ψυγείο.

  1. Λιώνετε ελάχιστο Βιτάμ σε τηγάνι αντικολλητικό και ρίχνετε 1 με 2 κουταλιές απ’ το χυλό κουνώντας ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
  2. Αφήνετε την κρέπα να ψηθεί σε μέτρια φωτιά ώσπου να κάνει κρούστα γυρίζοντάς την και από τις δύο πλευρές.
  3. Συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο, ώστε να τελειώσει ο χυλός.

Θερμοκρασία 200 °C  Χρόνος Ψησίματος 15′

Πηγή: https://www.vitam.gr/suntages/krepes-me-khortarika/

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.