Κρέπες με κρέμα μπανάνας

Κρέπες με κρέμα μπανάνας

Υλικά

Για τις κρέπες

  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. Flora Soft με βούτυρο (λιωμένο)
  • Επιπλέον Flora Soft με βούτυρο (για το τηγάνι)

Για την κρέμα μπανάνας

  • 4 μέτριες μπανάνες
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 1 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο

Για τη διακόσμηση

  • 150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη ή σιρόπι σοκολάτας
  • Ξύσμα κουβερτούρας

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τις κρέπες: Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μίγμα να “ξεκουραστεί” για 1 ώρα περίπου, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο μια κρεπιέρα ή μικρό τηγάνι, τη βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί και με μια μικρή κουτάλα ή φλιτζανάκι του καφέ, ρίχνουμε λίγο από το μίγμα. Γυρίζουμε ολόγυρα το σκεύος, έτσι ώστε ο χυλός να απλωθεί και να γίνει η κρέπα στρογγυλή και ισοπαχής. Περιμένουμε να ψηθεί από την κάτω πλευρά και μόλις ψηθεί, τη γυρίζουμε και την ψήνουμε και από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα, αλείφοντας κάθε φορά το σκεύος μας με λίγο Flora Soft με βούτυρο. Διατηρούμε τις κρέπες ζεστές.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα: Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις μπανάνες. Ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε τις μπανάνες. Ανακατεύουμε 2-3 λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει και να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα.
Μοιράζουμε την κρέμα μπανάνας στις κρέπες και σερβίρουμε διπλώνοντας στη μέση. Περιχύνουμε τις κρέπες με λιωμένη σοκολάτα ή σιρόπι σοκολάτας και πασπαλίζουμε με ξύσμα σοκολάτας.

Πηγή: http://www.flora.com.gr/recipe/H8qItQ/krepes-me-krema-mpananas

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.