Κρέπες με κρέμα φράουλας

Κρέπες με κρέμα φράουλας

Λίστα Συστατικών

  • 2 ½ φλιτζ. γάλα
  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζ. Βιτάμ Culinesse
  • ½ κουταλάκι αλάτι

Για την κρέμα:

  • 10 φράουλες πολτοποιημένες
  • 4 φλιτζ. γάλα
  • 8 κουταλιές ζάχαρη
  • 5 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 4 κρόκους αβγών
  • φράουλες κομμένες στη μέση
  • ζάχαρη άχνη

Πώς να το φτιάξετε

  1. Χτύπησε τα αβγά με το γάλα και 3 κουταλιές της σούπας  Βιτάμ Culinesse σε ένα μπολ και, μόλις ενωθούν, ρίξε το αλεύρι κοσκινισμένο και το αλάτι ανακατεύοντας, μέχρι να δημιουργηθεί ένας λείος χυλός.
  2. Άλειψε ένα τηγάνι με Bιτάμ Culinesse, ζέστανέ το, ρίξε 2 κουταλιές από το χυλό και γύρε το τηγάνι κυκλικά, για να απλωθεί ο χυλός ομοιόμορφα.
  3. Ψήσε την κρέπα σε χαμηλή φωτιά, και γύρισέ τη για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  4. Βγάλε την κρέπα σε μια πιατέλα και επανάλαβε τη διαδικασία αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με Bιτάμ Culinesse, μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
  5. Σιγόβρασε το γάλα με τις φράουλες σε μια κατσαρόλα και, όταν αρχίσει να φουσκώνει το γάλα, ρίξ’ το ανακατεύοντας διαρκώς σε ένα μπολ όπου έχεις προηγουμένως χτυπήσει με το αναδευτήρα τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  6. Όταν δεις ότι η κρέμα αρχίζει να δένει. ρίξε την ξανά στην κατσαρόλα και βράσε τη για 2-3 λεπτά.
  7. Άπλωσε την κρέμα σε κάθε κρέπα με μια σπάτουλα, δίπλωσέ τις στη μέση και ξανά στη μέση, ώστε να αποκτήσουν κωνικό σχήμα και γαρνίρισε με φράουλες και ζάχαρη άχνη.

 

Πηγή: http://vitam.gr/suntages/krepes-fraoula/

 

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.