Κρύα πίτα με φρούτα βανίλιες

Κρύα πίτα με φρούτα βανίλιες

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 3 αβγά
  • 1 φακελάκι ζελατίνα
  • 2 φλιτζάνια κοπανισμένα μπισκότα
  • 2 φλιτζάνια φράουλες
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη μαύρη
  • 6 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • 1 φλιτζάνι σαντιγί
  • 4 φλιτζάνια βανίλιες, χωρίς κουκούτσια

Εκτέλεση

Αναμιγνύετε τα κοπανισμένα μπισκότα με τη μαύρη ζάχαρη, το Βιτάμ και την κανέλα. Απλώνετε το μείγμα σε φόρμα. Ψήνετε τη βάση της πίτας 10 λεπτά περίπου σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς.

Βράζετε τα φρούτα σε κατσαρόλα 10 λεπτά περίπου. Τα σουρώνετε και μαζεύετε τα υγρά τους σε μια κατσαρόλα. Τα βάζετε στο μπλέντερ με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και τα κάνετε πολτό. Βράζετε τα υγρά στην κατσαρόλα με την υπόλοιπη ζάχαρη ώσπου να γίνουν σιρόπι.

Βάζετε τη ζελατίνα να φουσκώσει σε 1 κουταλιά κρύο νερό, τη ρίχνετε στο ζεστό σιρόπι και ανακατεύετε καλά να λιώσει η ζελατίνα. Ρίχνετε το μείγμα αυτό στον πολτό φρούτων και τα γυρίζετε στο μπλέντερ μία φορά να ανακατευτούν καλά. Αφήνετε το μίγμα λίγο να κρυώσει.

Χτυπάτε τους κρόκους και αναμιγνύετε με τη σαντιγύ. Ρίχνετε το μείγμα των κρόκων στο μείγμα των φρούτων και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μείγμα στην ψημένη βάση μπισκότων και τη βάζετε στο ψυγείο 4-5 ώρες. Τη σερβίρετε γαρνιρισμένη με φρούτα της αρεσκείας σας.

Σημείωση:
Αντί για φράουλες μπορείτε να βάλετε άλλο φρούτο της αρεσκείας σας.

Θερμοκρασία 200ο C

Χρόνος Ψησίματος 10’

 

Πηγή: https://www.vitam.gr/suntages/krua-pita-me-phrouta-banilies/

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.