Λαζάνια με μανιτάρια και γαλοπούλα

Λαζάνια με μανιτάρια και γαλοπούλα

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 4-5 κουταλιές σούπας Flora Soft με βούτυρο
  • ½ κιλό μανιτάρια φρέσκα, σε φέτες
  • 150 γρ. γαλοπούλα καπνιστή
  • 1 πράσινη πιπεριά σε μπαστουνάκια
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή λιωμένη
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας

Οδηγίες Μαγειρέματος

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τα στραγγίζουμε.
  2. Τα ρίχνουμε σε βαθύ μπολ και τα περιχύνουμε με 2 κουταλιές Flora Soft με βούτυρο. Τα ανακατεύουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
  3. Ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο.
  4. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και ανακατεύουμε, μέχρι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  5. Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά, να εξατμισθεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα κομμένη σε λωρίδες ή κυβάκια, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε για λίγο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
  6. Βράζουμε για λίγο την κρέμα, μέχρι να πήξει ελαφρά και τη ρίχνουμε στο σκεύος με τα ζυμαρικά.
  7. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιάτα μαζί με το τριμμένο τυρί.

Πηγή: http://www.flora.com.gr/recipe/H8KJsA/lazania-me-manitaria-kai-galopoyla

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.