Μάφινς μπανάνας με κανέλα

Μάφινς μπανάνας με κανέλα

Υλικά

Για 4 άτομα

150 γρ. Βιτάμ με βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου

2 μπανάνες, ώριμες αλλά όχι μαλακές, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες

150 γρ. ζάχαρη

3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1½ κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά

1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

Για το γλασάρισμα

200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

120 γρ. ζάχαρη

χυμός από ½ λεμόνι

1 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη

 

Εκτέλεση

Συνταγή με Βιταμ με βούτυρο από την Ντίνα Νικολάου

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα με 12 υποδοχές για μάφινς.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 50 γρ. από το Βιτάμ με βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις φέτες μπανάνας. Τις σοτάρουμε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Τις πασπαλίζουμε με 2 κουτ. σούπας από τη ζάχαρη και τις τηγανίζουμε για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και οι μπανάνες να καραμελώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τις μπανάνες να κρυώσουν.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξουμε ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και την ξερή μαγιά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενωθούν καλά στο μείγμα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ με βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί τελείως στο μείγμα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε τις μπανάνες με το λιγοστό σιρόπι του τηγανιού και ανακατεύουμε απαλά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ). Προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
  4. Αδειάζουμε το μίγμα στις βουτυρωμένες υποδοχές και ψήνουμε για 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμα, βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο τους: πρέπει να βγει καθαρή, χωρίς υπολείμματα ζύμης, αλλιώς ψήνουμε για λίγο ακόμα.
  5. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά και το ξεφορμάρουμε σε μια σχαρίτσα, όπου το αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  6. Γλασάρισμα: Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, μέχρι να φτιάξουμε ένα πυκνόρρευστο και βελούδινο μείγμα, σαν μαλακωμένο γιαούρτι.
  7. Περιχύνουμε τα κρύα μάφινς με το γλάσο, πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.

 

Θερμοκρασία 180 °C Χρόνος Ψησίματος40 min

https://www.vitam.gr/suntages/page-9/

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.