Μαγειρίτσα

Μαγειρίτσα

Λίστα Συστατικών

  • αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 κιλό έντερα
  • 4 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • 2 κουταλιές μαϊντανός
  • 2 αβγά
  • 1 1/2 κιλό συκωταριά από αρνί
  • χυμός από 1 1/2 λεμόνι
  • 1 κουταλιά άνηθος
  • 1 1/4 του φλιτζανιού ρύζι καρολίνα
  • 6 κρεμμύδια φρέσκα
  • 2 κρεμμύδια ξερά

Πώς να το φτιάξετε

  1. Βάζετε σε κατσαρόλα τη συκωταριά, το κεφαλάκι και το λαιμό με 1 λίτρο νερό και λίγο αλάτι να πάρουν βράση. Μόλις πάρουν βράση τα ξαφρίζετε και τα αφήνετε να βράσουν 3/4 της ώρας. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα αφήνετε να κρυώσουν. Ψιλοκόβετε τη συκωταριά και τα εντεράκια και ξεψαχνίζετε από τα λίπη και τα κόκαλα, το κεφαλάκι και το λαιμό. Τα αφήνετε όλα κατά μέρος. Σουρώνετε το ζωμό στην κατσαρόλα και τον αφήνετε κατά μέρος
  2. Βάζετε στην ίδια κατσαρόλα τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τον άνηθο και τα σοτάρετε με Βιτάμ. Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτετε τα εντεράκια, τη συκωταριά και τα ξεψαχνισμένα κρέατα, αλάτι-πιπέρι και τα σωτάρετε και αυτά. Ρίχνετε το ζωμό και 3 φλιτζάνια νερό και αφήνετε τη σούπα να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι και βράζουν 10’.
  3. Μόλις το ρύζι φουσκώσει αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ετοιμάζετε το αυγολέμονο: Χτυπάτε σε μπολ τα αβγά με το χυμό λεμονιού, προσθέτετε λίγο ζωμό από τη ζεστή σούπα και ρίχνετε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα. Σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: https://www.vitam.gr/suntages/mageiritsa/

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.