Μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριά Φλωρίνης και φέτα

Μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριά Φλωρίνης και φέτα

Το σαλατικό των καλοφαγάδων.

  • Προετοιμασία 10΄
  • Μαγείρεμα περίπου 25 ΄

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 80 γρ. ρόκα
  • 10 τοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
  • 200 γρ. τριμμένη φέτα
  • 150 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο  Άλτις (Απαλό ή Παραδοσιακό)
  • Λίγη ρίγανη ή θυμάρι
  • Πιπέρι και αλάτι
  • Λίγο balsamico Άλτις

Οδηγίες Μαγειρέματος

  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις τρυπάμε σε πολλά σημεία με πιρούνι.
  2. Τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά καλά.
  3. Στη συνέχεια, τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε σε πιατέλα.
  4. Με ένα κουτάλι ή πιρούνι πατάμε την ψίχα τους δημιουργώντας ένα βαθούλωμα.
  5. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πιπεριές, τη ρόκα, τα τοματίνια, την τριμμένη φέτα, το Ελαιόλαδο, το θυμάρι και τη ρίγανη, το πιπέρι και το ανάλογο αλάτι και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
  6. Γεμίζουμε τις ψημένες μελιτζάνες με το μίγμα.
  7. Γαρνίρουμε με λίγο μπαλσάμικο στο πιάτο και πάνω από τις μελιτζάνες.

Πηγή: http://www.altis.com.gr/recipe/294/melitzanes-gemistes-me-piperia-phlorines-kai-pheta

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.