Μελιτζάνες με τυρί

Μελιτζάνες με τυρί

Χρόνος προετοιμασίας : 40’
Χρόνος μαγειρέματος : 40’

ΥΛΙΚΑ

  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 3 τομάτες (κομμένες σε κύβους)
  • πιπέρι
  • 1 κύβο λαχανικών βιολογικής γεωργίας της Knorr
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Άλτις για το τηγάνισμα
  • 250 γρ. τριμμένο μανούρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε σε χοντρές φέτες τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό κι αλάτι για 30 λεπτά. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε. Μετά τις ξεπλένουμε, τις σκουπίζουμε, τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε και τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
  2. Πασπαλίζουμε τις τομάτες με πιπέρι και βασιλικό, τις βάζουμε για περίπου 10 λεπτά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
  3. Όταν οι τομάτες μαραθούν, δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον κύβο και ¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο μαζί με ½ φλιτζάνι νερό. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Απλώνουμε τώρα τις μελιτζάνες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, αδειάζουμε από πάνω τη σάλτσα τομάτας, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και το μανούρι, περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και, τέλος, προσθέτουμε το κουκουνάρι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200  ̊ Cγια 40 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα το τυρί.

Tip: Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα  μπορείτε να ψήσετε τις μελιτζάνες αλειμμένες με λίγο ελαιόλαδο στο γκριλ αντί να τις τηγανίσετε.

Πηγή: http://www.knorr.gr/recipe_info.php?rec_id=185

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.