Μελομακάρονα

Μελομακάρονα

Λίστα Συστατικών

  • 400γρ χυμό από πορτοκάλια
  • 500γρ Βιτάμ κλασικό λιωμένο
  • 40γρ άχνη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ αμμωνία
  • 1/2 κ.γ σόδα
  • 1 κ.γ κανέλλα
  • 1/2 κ.γ γαρίφαλο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το σιρόπι:

  • 500γρ νερό
  • 700γρ ζάχαρη
  • φλούδες από 2 πορτοκάλια
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 110γρ μέλι θυμαρίσιο
  • μέλι και καρύδια για σερβίρισμα

Πώς να το φτιάξετε

Για το σιρόπι:

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό τη ζάχαρη, τις φλούδες πορτοκαλιών και την κανέλα. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.

Για τα μελομακάρονα:

  1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το Βιτάμ, τον χυμό, τα μπαχαρικά, τη σόδα, την αμμωνία και την άχνη. Ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε όλο το αλεύρι μαζί.
  2. Ανακατεύουμε πάλι απαλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
  3. Πλάθουμε μικρά μελομακάρονα και τα τρυπάμε ίσα ίσα από τη μια πλευρά με ένα πιρούνι.
  4. Τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι και τα «κολυμπάμε» για 1 λεπτό περίπου.
  5. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε μια σχάρα. Τα αραδιάζουμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει με μέλι και καρύδια χονδροκομμένα. Από πάνω ρίχνουμε πάλι λίγο μέλι και καρύδια.

TipsΕνώ συνήθως το σιρόπι το θέλουμε καυτό για να σιροπιάσουμε κάποιο γλυκό, στα μελομακάρονα γίνεται το αντίθετο, αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και τα βουτάμε καυτά κατευθείαν από το φούρνο.

Θερμοκρασία 200 °C  Χρόνος Ψησίματος 20′

Πηγή: https://www.vitam.gr/suntages/melomakarona/

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.