Μωσαϊκό

Μωσαϊκό

Λίστα Συστατικών

500γρ μπισκότα τύπου digestive

4 κ.γ. κακάο σκόνη

250γρ Βιτάμ

2 αυγά (κατά περίπτωση παστεριωμένα)

300γρ ζάχαρη

200γρ φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια, ψιλοκομμένα

Πώς να το φτιάξετε

  1. Λιώνουμε το Βιτάμ και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα, για 5-10 λεπτά.
  2. Απομακρύνουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Μόλις το μείγμα κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα αυγά και ξαναανακατεύουμε.
  4. Τέλος, σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τους ξηρούς καρπούς.
  5. Καλύπτουμε με μεμβράνη μια φόρμα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη μεμβράνη. Τυλίγουμε το μείγμα σαν ένα φαρδύ λουκάνικο. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να δέσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε παγωμένο, κομμένο σε φέτες.

Tip: Αυτή η συνταγή είναι εύκολα τροποποιήσιμη. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπισκότα τζίντζερ για περισσότερη γεύση και να αντικαταστήσουμε τα καρύδια με φουντούκια. Μπορούμε επίσης να ψιλοκόψουμε κεράσια γλασέ για παραλλαγή.

 

Χρόνος Ψησίματος10 min

 

Πηγή: http://vitam.gr/suntages/mosaico/

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.