Μπιφτέκια Γαλοπούλας

Μπιφτέκια Γαλοπούλας

Υλικά

2 καρότα τριμμένα

1 μελιτζάνα φλάσκα, τριμμένη χωρίς φλούδα

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη (προαιρετικά)

1 αυγό

1 κουταλιά Βιτάμ Soft

1/2 κιμά γαλοπούλας

2 κ.σ τριμμένη φρυγανιά

2 κ.σ παρμεζάνα τριμμένη

2 κ.σ άνηθος ψιλοκομμένος

Βιτάμ Culinesse για το τηγάνισμα

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι τα λαχανικά και τα σοτάρετε με το Βιτάμ σε μέτρια προς σιγανή φωτιά ώσπου να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τα βάζετε σε μπολ με τον κιμά, το αυγό, τη φρυγανιά, το τυρί και τον άνηθο. Ζυμώνετε το μείγμα ώσπου να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Βάζετε το μπολ για 10 λεπτά σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο. Πλάθετε τον κιμά σε μπιφτέκια.
  3. Ζεσταίνετε το Βιτάμ Culinesse σε αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι. Τηγανίζετε εκεί τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά. Όταν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές ρίχνετε το χυμό λεμονιού, σβήνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε εκεί τα μπιφτέκια για 5΄περίπου. Τα σερβίρετε μαζί με πατάτες τηγανιτές, σαλάτα ή τα βάζετε σε ψωμάκι αλειμμένο με λίγο Βιτάμ και σερβίρετε.

 

https://www.vitam.gr/suntages/mpiphtekia-galopoulas/

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.