Παντζαροσαλάτα με κατίκι Δομοκού

Παντζαροσαλάτα με κατίκι Δομοκού

Δείτε την παντζαροσαλάτα με άλλο μάτι, ακολουθώντας αυτή την συνταγή!

Προετοιμασία 10΄
Μαγείρεμα περίπου 30′

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 κιλό παντζάρια
  • 120 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 2 κουτ. γλυκού φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού από τα υγρά του βρασμού των παντζαριών
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • Χυμός από 1/2 πορτοκάλι
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 80 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις (Απαλό ή Παραδοσιακό)
  • Ανάλογο αλάτι και χονδροτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες Μαγειρέματος

  1. Βράζουμε τα παντζάρια με αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σουρώνουμε και κρατάμε λίγα από τα υγρά του βρασμού τους.
  3. Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα το παντζάρι, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, λίγο από τα υγρά του βρασμού και το μέλι.
  5. Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε το περιεχόμενο της σαλάτας σε μία πιατέλα ή ένα πιάτο.
  6. Τέλος, τοποθετούμε από πάνω ένα κομμάτι κατίκι Δομοκού και περιχύνουμε με τα λίγα υγρά που μας έχουν περισσέψει μέσα στο μπολ κατά το ανακάτεμα.

Πηγή: http://www.altis.com.gr/recipe/288/padzarosalata-me-katiki-domokou

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.