Πάπια γιορτινή με μπέικον και μανιτάρια

Πάπια γιορτινή με μπέικον και μανιτάρια

Προετοιμασία 45′
Μαγείρεμα 75′

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πάπια 1,5 κιλό περίπου (με τα εντόσθιά της, αν υπάρχουν)
  • 100 γρ. μπέικον (σε κυβάκια)
  • 100 γρ. φρέσκα μανιτάρια ή αποξηραμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μικρή μπαγκέτα (σε κυβάκια)
  • 1 αυγό
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • 5-6 κουταλιές σούπας Flora soft με βούτυρο
  • Λίγος φρέσκος μαϊντανός
  • 4 καρότα (σε λωρίδες)
  • 2 πράσα (σε λωρίδες)
  • 4 κλαράκια σέλερι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C . Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι, τα κρεμμυδάκια με τις 2 κουταλιές από το Flora soft με βούτυρο και προσθέτουμε το μπέικον. Αν υπάρχουν, σοτάρουμε και τα εντόσθια ψιλοκομμένα. Τώρα προσθέτουμε τα μισά μανιτάρια (αν χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα, θα πρέπει να τα έχουμε μουλιάσει για 1/2 σε χλιαρό γλυκό κρασί και να τα έχουμε στραγγίσει καλά). Τα αφήνουμε να σοταριστούν για μερικά λεπτά μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κύβους του ψωμιού και τον μαϊντανό.
  2. Χτυπάμε σε μικρό μπολ το αυγό και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε κι αυτό το μίγμα στο τηγάνι, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Γεμίζουμε την κοιλίτσα της πάπιας με το μίγμα της γέμισης και την ράβουμε. Την αλείφουμε εξωτερικά με 2 κουταλιές Flora soft με βούτυρο και την αλατοπιπερώνουμε καλά. Την ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και δεκαπέντε λεπτά περίπου, φροντίζοντας να την περιχύνουμε συχνά με το ζωμό της.
  4. Στο μεταξύ ζεματάμε τα καρότα, τα πράσα και το σέλερι για 5 λεπτά σε βραστό κι αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε και τα σοτάρουμε μαζί με τα υπόλοιπα μανιτάρια στο υπόλοιπο Flora soft με βούτυρο.
  5. Σερβίρουμε την πάπια σε πιατέλα μαζί με τα λαχανικά της ή την κόβουμε σε μερίδες.

Πηγή: http://www.flora.com.gr/recipe/HM-KtQ/papia-giortinh-me-mpeikon-kai-manitaria

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.