Παραδοσιακή Μανέστρα της κατσαρόλας με χωριάτικα λουκάνικα

Παραδοσιακή Μανέστρα της κατσαρόλας με χωριάτικα λουκάνικα

Υλικά

Υλικά για 6 μερίδες:

  • ½ κιλό κριθαράκι χονδρό
  • 1 μεγάλο ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 4 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 200 γρ. ψιλές φέτες από χωριάτικα λουκάνικα με πράσο
  • 150 ml Eξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 80-100 γρ. τριμμένο Πεκορίνο Αμφιλοχίας η τριμμένο Συριανό Σαν Μιχάλη
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  2. Κατόπιν προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, την ψιλοκομμένη πιπέρια, το τριμένο σκόρδο το ανάλογο αλάτι, πιπέρι και τις φέτες από τα λουκάνικα.
  3. Μαγειρεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή θερμοκρασία 15’ λεπτά.
  4. Συμπληρώνουμε με καυτό νερό τόσο όσο για να τα καλύψει και όταν πάρει βράση, προσθέτουμε μέσα και το χονδρό κριθαράκι.
  5. Μαγειρεύουμε έως ότου το κριθαράκι βράσει και μαζέψει όλα τα υγρά.
  6. Σερβίρουμε την μανέστρα με το τριμμένο τυρί και πουδράρουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip: Ραντίζουμε με ωμό ελαιόλαδο πριν το σερβίρουμε για περισσότερη γεύση και αρώματα.

http://www.altis.com.gr/recipe/316/paradosiake-manestra-tes-katsarolas-me-horiatika-loukanika

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.