Παστίτσιο με κοτόπουλο και λαχανικά

Παστίτσιο με κοτόπουλο και λαχανικά

Προετοιμασία 45′
Μαγείρεμα 45′

Υλικά

  • 1 πακέτο λαζάνια πλατιά
  • 700 γρ. κοτόπουλο στήθος, φιλέτο
  • 5-6 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • ½ κιλό κολοκυθάκια
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1-2 τομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους
  • 2 καρότα
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1 φλιτζ. κρασί
  • 4 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
  • 7 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κίτρινο τυρί τριμμένο (π.χ. γραβιέρα)

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε τη συνταγή για Παστίτσιο λαχανιών με κοτόπουλο κόβωντας το κοτόπουλο και τα λαχανικά σε κυβάκια. Ζεσταίνουμε το μισό Flora Soft με βούτυρο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τις πιπεριές και τα καρότα. Σοτάρουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα κολοκυθάκια. Τα σοτάρουμε όλα μαζί, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
  2. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το κοτόπουλο και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί, για λίγο. Προσθέτουμε την τομάτα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.
  3. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: Λιώνουμε το Flora Soft με βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα και ψήνουμε για λίγο. Ρίχνουμε το γάλα, το κρασί και ανακατεύουμε ζωηρά, για να μη σβολιάσει η κρέμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Προσθέτουμε και το τριμμένο τυρί, αφού κρατήσουμε λίγο για το τέλος. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο.
  4. Απλώνουμε 3-4 κουταλιές μπεσαμέλ στο ταψί και από πάνω μία πρώτη στρώση με λαζάνια. Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια από τη μπεσαμέλ στο μίγμα του κοτόπουλου και αφού την ανακατέψουμε, απλώνουμε το μισό μίγμα πάνω από τα λαζάνια. Κάνουμε μία δεύτερη στρώση με λαζάνια και απλώνουμε πάνω τους το υπόλοιπο μίγμα κοτόπουλου. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει και να κάνει μια ωραία κρούστα.
  5. Αφήνουμε το παστίτσιο να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: http://www.flora.com.gr/recipe/H8KJvw/pastitsio-me-kotopoylo-kai-laxanika

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.