Πατάτες σουφλέ με γαλοπούλα και λαχανικά

Πατάτες σουφλέ με γαλοπούλα και λαχανικά

Προετοιμασία 45′
Μαγείρεμα 50′

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 κιλά πατάτες
  • 300 γρ. αρακάς
  • 2 μέτρια καρότα (σε ροδέλες)
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • 8-10 φέτες γαλοπούλας (βραστή ή καπνιστή)
  • 8-10 φέτες τυρί του τοστ (γκούντα, ένταμ, κασέρι)
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 150-200 γρ. τυρί τριμμένο (γραβιέρα, ρεγκάτο κ.ο.κ.)
  • 150-200 γρ. Flora Soft με βούτυρο (λιωμένο)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς να το φτιάξετε

  1. Βάζουμε λίγο Flora Soft με βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τα καρότα και τον αρακά.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
  3. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για μερικά λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, χωρίς να βράσουν. Τις στραγγίσουμε.
  4. Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τις μισές πατάτες σε όλο το ταψί.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με τις φέτες του τυριού και της γαλοπούλας.
  6. Από πάνω απλώνουμε το μίγμα των λαχανικών και τις υπόλοιπες πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο.
  8. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φαγητού με το τριμμένο τυρί.
  9. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 °C για 55 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν καλά οι πατάτες και να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού μας.
  10. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό.

Πηγή: http://www.flora.com.gr/recipe/H8qOvg/patates-soyfle-me-galopoyla-kai-laxanika

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.