Πέννες με Γαρίδες σε σάλτσα από ντοματίνια cherry και λαχανικά

Πέννες με Γαρίδες σε σάλτσα από ντοματίνια cherry και λαχανικά

Χρόνος προετοιμασίας : 15’
Χρόνος Μαγειρέματος : 20-25 ‘

Υλικά για 4 μερίδες

  • 450 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 500 γρ. τοματίνια cherry κομμένα στη μέση
  • 1 ½ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2  μικρά κολοκυθάκια χωρίς σπόρους κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • 5 κουτ. σούπας εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 Knorr σπιτικός ζωμός Λαχανικών
  • 500 γρ. πέννες

Για την γαρνιτούρα

  • Μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού και λίγες σταγόνες από εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Άλτις
  • Ανάλογο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν, κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν. Προσοχή δεν τις ξεπλένουμε γιατί θέλουμε να κρατήσουν το άμυλο τους που θα μας βοηθήσει αργότερα για το καλύτερο δέσιμο της σάλτσας.
  2. Σε ένα φαρδύ τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τις γαρίδες και τα σοτάρουμε όλα μαζί  ελαφρά μέχρι να ξανθύνει το σκόρδο και να μαλακώσουν οι γαρίδες.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το κολοκύθι και το σέλερι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα τους σε χαμηλή θερμοκρασία για 5-7 λεπτά περίπου.
  4. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα τοματίνια cherry και συμπληρώνουμε με λίγο από το νερό που βράσαμε τις πέννες. Προσθέτουμε τον Knorr σπιτικό ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε ελαφρά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι τα υγρά να μειωθούν και να δέσει η σάλτσα.
  5. Καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και μαγειρεύουμε για αλλά 3 λεπτά.
  6. Tέλος, ρίχνουμε τη σάλτσα μας μέσα σε σκεύος με τις σουρωμένες πέννες και ανακατεύουμε ελαφρά για να πάει παντού η σάλτσα μας.
  7. Σερβίρουμε γαρνίροντας το κάθε πιάτο με λίγα φύλλα βασιλικού και λίγες σταγόνες από  εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Άλτις.

Πηγή: http://www.knorr.gr/recipe_info.php?catrec_id=1&rec_id=162

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.