Πίτα με δαμάσκηνα

Πίτα με δαμάσκηνα

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 2 ποτήρια αλεύρι (340γρ)
  • 1/3 ποτήρι ζάχαρη (80γρ)
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 2 αυγά
  • 20γρ μαγιά
  • 50γρ Βιτάμ Soft
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι

Πρόσθετα Υλικά:

  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη (200γρ)
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 700γρ δαμάσκηνα
  • 50γρ ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • τριμμένη φρυγανιά για τη φόρμα

Εκτέλεση

  1. Προετοιμάζουμε το προζύμι. Ρίχνουμε τη μαγιά σε μπολ, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και αλεύρι και λίγο ζεστό γάλα, έτσι ώστε το προζύμι να έχει την ίδια πυκνότητα με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  2. Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αυγό και το αλάτι στο μπολ. Ρίχνουμε το προζύμι και το υπόλοιπο γάλα. Τα αναμιγνύουμε όλα μαζί στο μίξερ. Στο τέλος της ανάμειξης, προσθέτουμε το λιωμένο Βιτάμ. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει.
  3. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια σας.
  4. Αλείφουμε ένα δίσκο (μεγέθους 22x28cm) με Βιτάμ και πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Βάζουμε τη ζύμη στη φόρμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Το αφήνουμε στην άκρη.
  5. Κόβουμε τα καθαρισμένα δαμάσκηνα στα δύο και αφαιρούμε τους σπόρους. Τα τοποθετούμε στη ζύμη με το δέρμα τους προς τα κάτω. Πασπαλίζουμε τη ζύμη με τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και βάζουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά στους 170 ° C.
  6. Προετοιμάζουμε την επικάλυψη. Λιώνουμε την άχνη ζάχαρη με το νερό έτσι ώστε να έχουμε ένα μαλακό και παχύ μείγμα. Ρίχνουμε την επικάλυψη πάνω από το ελαφρώς κρύο κέικ.

Θερμοκρασία: 170 °C   Χρόνος Ψησίματος: 30-40′

https://www.vitam.gr/suntages/pita-me-damaskena/

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.