Πίτα με φέτα, μαϊντανό και πιπεριές φλωρίνης

Πίτα με φέτα, μαϊντανό και πιπεριές φλωρίνης

Λίστα Συστατικών

  • 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε καρεδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομένο
  • 1 κ.σ Βιτάμ Soft
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 αβγά
  • 500γρ φέτα θρυματισμένη
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 δόση για χωριάτικο φύλλο
  • Βιτάμ για το ταψί

Πώς να το φτιάξετε

  1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το σκόρδο.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε τη φέτα, τα αβγά και λίγο επιπλέον πιπέρι.
  3. Ανοίγουμε δύο χωριάτικα φύλλα και τα αλείφουμε καλά με Βιτάμ καθώς τα στρώνουμε στον πάτο του ταψιού που επίσης έχουμε αλείψει με Βιτάμ. Στρώνουμε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα δύο φύλλα, τα οποία δεν θα στρώσουμε επίπεδα αλλά με μπόλικες ζάρες.
  4. Αλείφουμε την πίτα με λιωμένο Βιτάμ, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Tips:
*Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε ολόκληρες τις πιπεριές στο φούρνο για 30 λεπτά σε ένα ταψί, να τις κλείσουμε σε μια πλαστική σακούλα μέχρι να κρυώσουν λίγο, να τις ξεφλουδίσουμε, να αφαιρέσουμε τα σπόρια και μετά να τις βάλουμε στην πίτα. Μπορεί να έχει λίγο παραπάνω κόπο αλλά το αποτέλεσμα είναι ασύγκριτα πιο νόστιμο, αφού οι πιπεριές βγαίνουν γλυκές σαν μέλι και έντονα αρωματικές.
*Αντί για μαϊντανό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο δυόσμο ή μπατζουράνα.

 

Πηγή: http://www.vitam.gr/suntages/pita-me-pheta-maintano-kai-piperies-phlorines/

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.