Πίτα με κεράσια

Πίτα με κεράσια

Υλικά

  • 600γρ κεράσια
  • 1/5 ποτήρι αλεύρι (250γρ)
  • 200γρ Βιτάμ Soft
  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη (200γρ)
  • 4 αυγά
  • χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 4 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε το Βιτάμ με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού.
  2. Σπάμε τα αυγά ξεχωριστά μέσα στο προετοιμασμένο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  3. Τραβάμε τα κοτσάνια από τα κεράσια. Κόβουμε 15 από αυτά στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους .
  4. Αλείφουμε μια κυκλική φόρμα (με διάμετρο 24cm ) με Βιτάμ και πασπαλίζουμε με τα τρίμματα του αμυγδάλου.
  5. Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα. Βάζουμε τα κεράσια πάνω στην ζύμη. Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 ° C.
  6. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα ροδάκινο. Καλύπτουμε το καυτό κέικ με μαρμελάδα, γαρνίρουμε με τα μισά από τα γλυκά κεράσια και πασπαλίζουμε με νιφάδες αμυγδάλου.

Θερμοκρασία: 180 °C Χρόνος Ψησίματος: 45′

https://www.vitam.gr/suntages/pita-me-kerasia/

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.