Πίτα σφολιάτα με τομάτες

Πίτα σφολιάτα με τομάτες

Υλικά

200 γρ. κομμένο ανθότυρο

2 αυγά

3 κουταλιές γάλα

200 γρ. ψιλοκομμένα μανιτάρια

1 κουταλάκι μουστάρδα

¾ του φλιτζανιού Βιτάμ Culinesse

2 ξεφλουδισμένες σφιχτές τομάτες

2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα

Ρίγανη

1 ματσάκι ψιλοκομμένη ρόκα

200 γρ. κατεψυγμένη ζύμη σφολιάτα

1 κ.γ. Knorr extraγεύση ζωμός σε κόκκους λαχανικών

Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Άνοιξε τη σφολιάτα σε φύλλο, στρώσ’ την απαλά σε μια φόρμα για τάρτες και ψήσ’ την έτσι άδεια για 10 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
  2. Χτύπα στο μίξερ το ανθότυρο, το γάλα, τα αυγά, τη μουστάρδσ, αλάτι και πιπέρι, πρόσθεσε την παρμεζάνα και ανακάτεψε.
  3. Πασπάλισε με το ζωμό λαχανικών και σόταρε με το Βιτάμ (κράτα 1 κουταλιά για αργότερα) τη ρόκα και τα μανιτάρια.
  4. Ανακάτεψε το μείγμα των τυριών με το μείγμα των λαχανικών, άπλωσε τη γέμιση στη μισοψημένη ζύμη και από πάνω άπλωσε τις φέτες τομάτας.
  5. Ρίξε πάνω στην πίτα σφολιάτα με τομάτες λίγη ρίγανη και την κουταλιά Bιτάμ που φύλαξες, και ψήσε τη σφολιάτα για 20 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.

Θερμοκρασία 200 °CΧρόνος Ψησίματος20′

https://www.vitam.gr/suntages/pitantomates/

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.