Πορτοκαλοσαλάτα από τη Μάνη και τυρί Σφέλα Μεσσηνίας

Πορτοκαλοσαλάτα από τη Μάνη και τυρί Σφέλα Μεσσηνίας

Η γκουρμέ πλευρά της παράδοσης.

Προετοιμασία 10΄

ΥΛΙΚΑ:

  • 2-3 μέτρια ώριμα πορτοκάλια
  • ½ κρεμμύδι ξερό κομμένο
  • 6-8 ελιές πράσινες
  • 150 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις (Απαλό ή Παραδοσιακό)
  • Πιπέρι και αλάτι
  • 80 γρ. σίγκλινο Μάνης κομμένο σε κύβους
  • 80 γρ. χονδροτριμμένη σφέλα Μεσσηνίας (ή καλαθάκι Λήμνου)

Οδηγίες Μαγειρέματος

  1. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια από τις φλούδες τους,τα κόβουμε σε μικρούς κύβους και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  2. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το ρίχνουμε στο μπολ.
  3. Προσθέτουμε στη συνέχεια το Ελαιόλαδο,τους κύβους από το σύγκλινο και τη σφέλα.
  4. Καρυκεύουμε με αλάτι και χονδροτριμμένο πιπέρι.
  5. Ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε σε μια πιατέλα.

Πηγή: http://www.altis.com.gr/recipe/292/portokalosalata-apo-te-mane-kai-turi-sphela-messenias

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.