Πουρές Γλυκοπατάτας

Πουρές Γλυκοπατάτας

Προετοιμασία 15′
Μαγείρεμα 45′

Υλικά για 4 άτομα

  • 10 γλυκοπατάτες (πορτοκαλί χρώμα)
  • ¾ φλιτζ. γάλα φρέσκο ή εβαπορέ (χλιαρό)
  • 80 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό. Περιμένουμε λίγο να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε αφαιρώντας τυχόν ίνες που βρίσκονται κοντά στη φλούδα και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Τις λιώνουμε στον μύλο των λαχανικών ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.
  2. Ρίχνουμε το Flora σε κατσαρόλα προσθέτουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει το Flora.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις μισές γλυκοπατάτες με λευκές ελληνικές γλυκοπατάτες που είναι πιο νόστιμες

Μπορούμε να προσθέσουμε στον πουρέ 1 κουταλιά μουστάρδα απαλή ή ντιζόν

Πηγή: http://www.flora.com.gr/recipe/HsuPtw/poyres-glykopatatas

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.