Προφιτερόλ

Προφιτερόλ

Λίστα Συστατικών

Για τα σου:

  • 60γρ σκληρό αλεύρι
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 160γρ νερό
  • 50γρ Βιτάμ κλασικό
  • 2 μεγάλα αυγά

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

  • 4 κρόκοι αυγών
  • 60γρ ζάχαρη
  • 35γρ κορν φλάουρ
  • 200γρ γάλα
  • 100γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια

Για τη σως σοκολάτας:

  • 250γρ κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 250γρ γάλα
  • 60γρ Βιτάμ κλασικό

Πώς να το φτιάξετε

Για τα σου:

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, το Βιτάμ, τη ζάχαρη και το αλάτι.Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε με μιας το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για 3 λεπτά να ψηθεί το αλεύρι.
  2. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την σκεπάζουμε περιμένοντας να κρυώσει.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και με το γάντζο ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και να ξεκολλάει από το μπολ.
  4. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και με ένα κορνέ σχηματίζουμε τα σου.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Δεν ανοίγουμε το φούρνο αν δεν έχουν φουσκώσει και έχουν πάρει χρυσαφί χρώμα.
  6. Τα αφήνουμε για περίπου 3 ώρες να κρυώσουν

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα με τη βανίλια.
  2. Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και τους κρόκους. Πριν πάρει βράση το γάλα με την κρέμα ρίχνουμε λιγο από αυτό στους κρόκους καθώς ανακατεύουμε.
  3. Το ρίχνουμε αμέσως πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίζει να κοχλάζει.
  4. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα πυρέξ και καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια γεμίζουμε τα σου. 

Για τη σως σοκολάτας:

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα και μολις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα.
  2. Αφού λιώσει ρίχνουμε μέσα και το Βιτάμ.
  3. Αφήνουμε τη σως να κρυώσει λίγο και την σερβίρουμε πάνω στα προφιτερόλ.

Tips:
Φυλάμε τα σου πάντα καλά κλεισμένα μακριά από υγρασία, τα γεμίζουμε με ό,τι φανταστούμε.
Μπορούμε να αρωματίσουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι.
Η σως σοκολάτας φυλάσσεται στο ψυγείο.

 

Θερμοκρασία 200 °C  Χρόνος Ψησίματος20′

Πηγή: https://www.vitam.gr/suntages/prophiterol/

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.