Ψητό χαλούμι με τομάτα στη σχάρα και πέστο δυόσμου

Ψητό χαλούμι με τομάτα στη σχάρα και πέστο δυόσμου

Πιάτο που θέλει λίγη προσπάθεια και θα σας ανταμείψει πολλαπλάσια.

  • Προετοιμασία 15΄
  • Μαγείρεμα περίπου 8΄

ΥΛΙΚΑ:

  • 4-6 φέτες από χαλούμι
  • 4-6 φέτες από τομάτα
  • 1 μάτσο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
  • 2 κουτ σούπας πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
  • 300 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις (Απαλό Παραδοσιακό)
  • Χονδροτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο μπαλσάμικο Άλτις

Οδηγίες Μαγειρέματος

  1. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε το Ελαιόλαδο μαζί με τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το κουκουνάρι και το πεκορίνο Αμφιλοχίας και  τα χτυπάμε πολύ καλά έως ότου αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
  2. Σε ένα μαντεμένιο τηγάνι με σχάρα στο οποίο το έχουμε θερμάνει καλά, ψήνουμε και από τις δύο πλευρές τις φέτες της τομάτας και του χαλουμιού.
  3. Σε μία μακρόστενη πιατέλα ρίχνουμε κατά μήκος της το πέστο δυόσμου και από πάνω του τοποθετούμε εναλλάξ, τα ψητά χαλούμια με τις τομάτες.
  4. Τέλος, περιχύνουμε με λίγο μπαλσάμικο από επάνω τους και καρυκεύουμε με πιπέρι.

Πηγή: http://www.altis.com.gr/recipe/298/pseto-haloumi-me-tomata-ste-shara-kai-pesto-duosmou

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.