Raisin Yeast Cake

Raisin Yeast Cake

Υλικά

  • 1/5 ποτήρι αλεύρι (250γρ)
  • 250γρ Βιτάμ κλασικό
  • 200γρ ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά
  • 1 λεμόνι
  • 10γρ μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 ποτήρι σταφίδες
  • Για τη διακόσμηση:
  • 150γρ ζάχαρη άχνη
  • 1/4 ποτήρι σταφίδες
  • ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το λεμόνι, καθαρίζουμε τη φλούδα και στη συνέχεια το στίβουμε και παίρνουμε το χυμό του. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών.
  2. Χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη μάζα. Συνεχίζουμε να αναμειγνύουμε και προσθέτουμε τους κρόκους αυγών ξεχωριστά.
  3. Προσθέτουμε ένα ποτήρι αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ρίχνουμε το μισό χυμό λεμονιού και το ξύσμα (το υπόλοιπο του χυμού και της φλούδα το κρατάμε για τη διακόσμηση). Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το μίξερ. Στο τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια.
  4. Ανακατεύουμε τις σταφίδες με μια κουταλιά της σούπας αλεύρι. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να έχουμε ένα σφιχτό αφρό και το προσθέτουμε μαζί με τις σταφίδες μέσα στο μπολ με τη ζύμη. Τα αναμειγνύουμε όλα μαζί απαλά.
  5. Αλείφουμε με Βιτάμ τη φόρμα και την πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα και την τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε στους 180 ° C για 50-60 λεπτά.
  6. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με λίγο χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο γλάσσο. Αφαιρούμε το κρύο κέικ από τη φόρμα, το πασπαλίζουμε με το γλάσσο και το διακοσμούμε με σταφίδες και φλούδα πορτοκαλιού.

Θερμοκρασία: 180 °C Χρόνος Ψησίματος: 50-60′

https://www.vitam.gr/suntages/raisin-yeast-cake/

 

 

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.