Ρύζι με γαρίδες και σάλτσα

Ρύζι με γαρίδες και σάλτσα

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένες γαρίδες
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 φέτες μπέικον
  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • 4 φλιτζάνια βραστό νερό
  • 2 μερίδες «Σπιτικό» ζωμό λαχανικών
  • 2 κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο
  • Χυμό από 1 φρέσκο λεμόνι
  • 1 Pummaro Ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σόταρε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το Βιτάμ Culinesse σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Πρόσθεσε μετά τους ζωμούς λαχανικών, το χυμό λεμονιού και τον άνηθο, ανακάτεψε μέχρι να διαλυθούν οι κύβoι, και ρίξε μέσα το ρύζι.
  3. Ανακάτεψε πάλι για μερικά λεπτά, πρόσθεσε το βραστό νερό και τις γαρίδες (αφού τις ξεπαγώσεις και τις στραγγίξεις), σκέπασε την κατσαρόλα και σιγόβρασε το ρύζι για 10 λεπτά.
  4. Στο μεταξύ σόταρε το μπέικον με το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse, ρίξε μέσα το Pummaro, το πιπέρι, το αλάτι και τη ζάχαρη, και σιγόβρασε τη σάλτσα για 15 λεπτά, μέχρι να πήξει.
  5. Τέλος, βάλε το ρύζι για λίγα λεπτά σε μια φόρμα, άφησέ το να κρυώσει λίγο, ξεφόρμαρέ το σε μια πιατέλα και σέρβιρέ το περιχύνοντας με τη σάλτσα.

https://www.vitam.gr/suntages/rizigarides-saltsa/

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.