Ριζότο alla milanese με κοτόπουλο

Ριζότο alla milanese με κοτόπουλο

Προετοιμασία 15′
Μαγείρεμα 18′

Υλικά για 5 άτομα

  • 400 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μετρίους κύβους
  • 400 γρ. ρύζι carnaroli
  • 150 γρ. παρμεζάνα grana padano τριμμένη
  • 40 γρ. κρεμμύδι
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
  • Λίγο αλάτι
  • 100 γρ. λευκό κρασί (Chardonnay ή Pinot Bianco)
  • 2 κύβοι κότας Knorr
  • 2 φακελάκια σκόνη από στίγματα κρόκου Κοζάνης
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε τη συνταγή για Ριζότο με κοτόπουλο διαλύοντας και βράζοντας ελαφρά τους 2 κύβους κότας Knorr σε 1½ λίτρο ζεστό νερό μαζί με το φακελάκι σκόνη από τα στίγματα του κρόκου Κοζάνης και στη συνέχεια το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μαζί με το κοτόπουλο σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και το μισό Flora. Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με λευκό κρασί. Αφήνουμε να βράσει καλά το ρύζι και το κοτόπουλο και προσθέτουμε σταδιακά τον αρωματικό ζωμό κότας από τον κρόκο Κοζάνης. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Όταν το ρύζι και το κοτόπουλο έχουν μαγειρευτεί, κατεβάζουμε από τη φωτιά και «δένουμε» με το υπόλοιπο Flora και την τριμμένη παρμεζάνα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή: http://www.flora.com.gr/recipe/H8OJsA/rizoto-alla-milanese-me-kotopoylo

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.