Σαλάτα κοτόπουλου σε φέτες κολοκύθας

Σαλάτα κοτόπουλου σε φέτες κολοκύθας

Χρόνος μαγειρέματος & προετοιμασίας: 30 λεπτά
Υλικά για 3-4 άτομα

  • 500 γρ. κολοκύθα
  • 3-4 κουταλιές καλαμποκέλαιο ΦΛΩΡΑ
  • 1 κύβος λαχανικών KNORR διαλυμένος σε 200 ml ζεστό νερό
  • ½ κουταλάκι ξύδι
  • 250 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 2-3 σέλινα
  • 1 μήλο
  • 1 φακελάκι KNORR Mix for Salads Κρεμμύδι & Ρίγανη
  • 2-3 κουταλιές καρύδια
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε την κολοκύθα και αφαιρείτε τους σπόρους. Την κόβετε σε λεπτές φέτες και τη σοτάρετε σε τηγάνι με 1-2 κουταλιές καυτό καλαμποκέλαιο. Προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, το ξύδι και τη ζάχαρη και βράζετε για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  2. Κόβετε το κοτόπουλο σε λωρίδες και το σοτάρετε στο υπόλοιπο καλαμποκέλαιο μέχρι να ροδίσει. Το αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να κρυώσει στο τηγάνι. Κόβετε το σέλινο σε λεπτά κομμάτια και το μήλο σε κύβους. Ανακατεύετε το σέλινο και το μήλο με το κοτόπουλο. Αραιώνετε το Mix for Salads με το ελαιόλαδο και 3 κουταλιές νερό και το περιχύνετε στο κοτόπουλο.
  3. Απλώνετε τις φέτες κολοκύθας σε πιάτα, μοιράζετε τη σαλάτα πουλερικών και πασπαλίζετε με χοντροκομμένα καρύδια. Αν έχουν περισσέψει μερικά φύλλα σέλινου, γαρνίρετε με αυτά τη σάλτσα.

Πηγή: http://www.knorr.gr/recipe_info.php?catrec_id=10&rec_id=64

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.