Σαλάτα με σπανάκι και ξερά σύκα

Σαλάτα με σπανάκι και ξερά σύκα

Χρόνος Προετοιμασίας: 15′

Χρόνος Μαγειρέματος: 5′

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος

Μερίδες: 3-4

ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία φρέσκο σπανάκι Baby( μπέϊμπυ ) η κανονικό σπανάκι
  • 4-5 σύκα ξερά κομμένα στα 4
  • 200 ml ημίγλυκο κρασί ή μαυροδάφνη
  • ½ κουτ.γλυκού κοφτό  Knorr extra γεύση ζωμός Λαχανικών σε κόκκους
  • 1 κ.σ. κρεμμυδάκι πράσινο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το κρασί και προσθέτουμε την extra γεύση Λαχανικών. Προσθέτουμε τα σύκα και αφήνουμε να μουσκέψουν για 10 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε με το χέρι και ψιλοκόβουμε το πράσινο κρεμμυδάκι.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ, ρίχνουμε τα παραπάνω υλικά και ραντίζουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι βαλσάμικο.
  4. Τέλος, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.

 

Tips: Μπορείτε να προσθέσετε στην σαλάτα σας λίγα πέταλα παρμεζάνας η μανουρι τριμμένο

Πηγή: http://www.knorr.gr/recipe_info.php?catrec_id=10&rec_id=211

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.