Σαλάτα ρόκα με ατζούδι μαζί με γαλοπούλα και κεράσια

Σαλάτα ρόκα με ατζούδι μαζί με γαλοπούλα και κεράσια

Λαχταριστή, δροσερή πρόταση για σαλάτα εποχής από το Άλτις. Η διακριτική γεύση της γαλοπούλας ταιριάζει εξαιρετικά με τη δυναμική ρόκα, ενώ τα ζουμερά κεράσια κάνουν τη διαφορά. Συνοδέψτε τέλεια πιάτα με ζυμαρικά ή ρύζι.

Υλικά:

300 γρ. φιλέτο γαλοπούλας στη σχάρα, ξεροψημένο η σοταρισμένο στο τηγάνι

½ ατζούδι  κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες κατά μήκος

1 ματσάκι ρόκα, μόνο τα τρυφερά φύλλα

1 φλιτζάνι κεράσια, χωρίς πυρήνα για τη σος

4 κουτ. σούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις (Απαλό ή Παραδοσιακό)

1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο λευκό

½ κουτ. γλυκού ζάχαρη ή μέλι

αλάτι – πιπέρι

Οδηγίες Μαγειρέματος

1. Ετοιμάζουμε τη σος της σαλάτας χτυπώντας τα υλικά στο μπλέντερ

2. Αμέσως μετά ψήνουμε ή σοτάρουμε το φιλέτο της γαλοπούλας μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Το αφήνουμε να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές

3. Μόλις το βγάλουμε και κρυώσει λίγο, με τη βοήθεια ενός πολύ κοφτερού μαχαιριού το κόβουμε σε λεπτές φέτες

4. Κόβουμε το ½ ατζούδι σε φέτες κατά μήκος, τις βάζουμε σ’ ένα μπολ και τις αλατίζουμε. Τις αφήνουμε για 15 λεπτά και μετά τις ξεπλένουμε με κρύο νερό

5. Στήνουμε τη σαλάτα βάζοντας στη μέση της πιατέλας τα φρέσκα φύλλα ρόκας. Στη μια άκρη βάζουμε τις φέτες του κοτόπουλου, δίπλα το αγγούρι και σκορπίζουμε γύρω και επάνω από τα υλικά τα κεράσια

6. Περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε

 

Πηγή: http://www.altis.com.gr/recipe/230/salata-roka-me-atzoudi-mazi-me-galopoula-kai-kerasia

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.