Σαλάτα Ρόκα με ψητό χαλούμι και σάλτσα από πέστο δυόσμου

Σαλάτα Ρόκα με ψητό χαλούμι και σάλτσα από πέστο δυόσμου

Μία σαλάτα με γεύση από …Κύπρο! Χαλούμι και πέστο δυόσμου δένουν αρμονικά σε κάθε μπουκιά.

  • Προετοιμασία 10΄
  • Μαγείρεμα περίπου 5΄

ΥΛΙΚΑ: 

  • 4 φέτες χονδροκομμένες από χαλούμι
  • 150 γρ. φυλλαράκια ρόκας
  • 10 τοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση
  • 4 φέτες χαλούμι
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
  • 1 κουτ. γλυκού καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο πεκορίνο Αμφιλοχίας
  • Λίγο χονδροτριμμένο πιπέρι
  • 130 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις (Απαλό ή Παραδοσιακό)

Οδηγίες Μαγειρέματος

  1. Αρχικά σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να θερμανθεί καλά. Τοποθετούμε το χαλούμι και το ψήνουμε να κάνει κρούστα.
  2. Αφού το βγάλουμε από το τηγάνι, καβουρδίζουμε τους σπόρους από το κουκουνάρι για να πάρουν χρώμα.
  3. Ετοιμάζουμε το πέστο δυόσμου ρίχνοντας στο μπλέντερ τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, το πεκορίνο Αμφιλοχίας, το πιπέρι και το σκόρδο και όλη την ποσότητα από το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις (Απαλό ή Παραδοσιακό).
  4. Λιώνουμε όλα τα υλικά έως ότου ομοιογενοποιηθούν.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα τα φύλλα από την ρόκα, τα κομμένα τοματίνια και τη μισή ποσότητα από το πέστο δυόσμου.
  6. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο σαλάτας ή μία μέτρια πιατέλα.
  7. Από επάνω βάζουμε κατά μήκος τις ψητές φέτες του χαλουμιού και τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο πέστο δυόσμου.

Πηγή: http://www.altis.com.gr/recipe/280/salata-roka-me-pseto-haloumi-kai-saltsa-apo-pesto-duosmou

 

Ετικέτες

Συνδεθείτε για να αφήσετε το σχόλιό σας εδώ.